Bmx si dirt

Daca unul din hobby-urile tale sunt sariturile pe rampe sau bikepark-uri, ai nevoie de

biciclete BMX & Dirt performante

de la Click4Sport!
Incarca...

9 produse

pe pagina
Crescator
  1. Bicicleta CROSS Dexter HDB 26 - Blue
    Bicicleta CROSS Dexter HDB 26 - Blue
    De la 2.499,00lei
    In stoc

Biciclete BMX & Dirt

Aceasta categorie de biciclete BMX & Dirt se adreseza in general copiilor si tinerilor (adolescentilor), iar bicicletele care prezinta aceasta categorie sunt produse foarte solide, construite pentru a rezista si celor mai dure tratamente: sarituri pe rampe, bikepark-uri, skatepark-uri, chiar si sarituri pe borduri prin oras. Toate acestea fac parte din arealul celor care practica disciplinele de Dirt, Street si BMX.

Majoritatea modelelor de biciclete BMX & Dirt din acest segment au roti de 20 de inch, lucru valabil pentru biciclete BMX si pot ajunge pana la 26 de inch, pentru bicicletele de Dirt. Bicicletele BMX nu au suspensii, sunt de dimensiuni mici pentru a fi usor manevrabile si sunt dotate cu frane cu clesti. De regula au doar o transmisie cu o singura viteza in componenta. Cadrele sunt construite din otel de calitate si rareori, din aluminiu.

Bicicletele Dirt in schimb, pot fi dotate cu roti de 24 sau 26 de inch, decizia de achizitie in ceea ce priveste roata facandu-se in functie de inaltimea utilizatorului. Acestea sunt mai complex construite decat bicicletele BMX, avand in componenta lor transmisii cu schimbator si rapoarte multiple, asemenea bicicletelor de munte, insa in majoritatea cazurilor o singura foaie si mai multe pinioane, de regula 8 sau 9. Acestea se mai disting prin cadrele mici, in general de 12 sau 14 inch, in rare cazuri existand si versiuni cu cadre de 16 inch. Franele din dotare pot fi mecanice sau hidraulice, iar unele modele au doar o frana de spate instalata, dat fiind faptul ca aceste biciclete nu sunt folosite la munte, iar puterea necesara franarii este minima. Rolul franei pentru aceste biciclete este doar sa opreasca pe distante scurte, la viteze mici. Tot legat de bicicletele de dirt, trebuie precizat ca vin dotate cu furci cu amortizor, iar acesta este necesar in general la preluarea socului dupa o saritura. Furcile care echipeaza aceste biciclete sunt proiectate pentru a incasa socuri scurte dar dure, iar de regula sunt dotate doar cu arc, nefiind necesar un cartus de aer deoarece nici reglajele multiple nu sunt necesare.

Pot fi folosite de asemenea si pentru adolescentii care-si insotesc parintii prin scurtele plimbari prin parcuri, rapoartele fiind suficiente pentru deplasari mai scurte, de pana in 10-15 km. Modelele de biciclete BMX & Dirt sunt livrate cu pedale care ofera o priza foarte buna pentru talpa, fiind prevazute cu crampoane inalte astfel incat sa ofere aderenta maxima. Anvelopele acestor biciclete au crampoane mai mici, caci viteza mai mare de rulare este mai importanta decat aderenta, avand in vedere ca rareori ajung sa vada trasee de pamant. Anvelopele ar trebui sa ofere o aderenta buna in special pe asfalt sau pe cimentul special din bikepark-urile urbane, precum si pe rampele din aceste parcuri.

Greutatea BMX-urilor se invarte undeva in jurul a 10-12 kg, pe cand cea a bicicletelor de Dirt, porneste de pe la 14 kg si rareori trece de 16 kg, in functie de dotari si de greutatea pieselor care se afla in componenta acestora. Catadioptriile sau un sistem de iluminare sunt obligatorii ca accesorii, dat fiind faptul ca deplasarea se face preponderent prin oras, adica in mediul urban.