Chat with us, powered by LiveChat

Bicicleta sosea

Cumpara o

bicicleta sosea performanta

dotata cu specificatii remarcabile. Daca ai nevoie de o bicicleta pentru cursele zilnice din oras, o cursiera este ideala.

Produsele 1-90 din 356

Page
pe pagina
Descrescator

Produsele 1-90 din 356

Page
pe pagina
Descrescator

Bicicleta sosea

Cursiera este alaturi de biciclete oras, una dintre primele categorii de biciclete care au fost disponibile pentru publicul larg. Sa nu uitam ca prima editie a Turului Frantei a avut loc in 1903, asadar lumea a fost mereu atrasa de cursiere din simplul motiv ca sunt rapide, pe sosea. Ceea ce ne da deja un indiciu despre scopul in care aceste biciclete au fost create: sa ofere plimbari lungi si cu un minim de efort, pe drumuri asfaltate, drepte sau cu catarari abrupte si coborari pline de adrenalina. Bicicletele Corratec spre exemplu sunt construite exact in acest scop, fiind dotate cu anvelope foarte subtiri pentru reprize de acceleratie rapide, pe un rulaj foarte facil pe asfalt si cu o greutate cat se poate de mica, pentru a pune in practica toate cele de mai sus. Greutatea unei pentru o bicicleta sosea este foarte importanta, dat fiind faptul ca mai putine kilograme inseamna o viteza mai mare. Aceasta greutate poate fi obtinuta prin piese mai usoare sau printr-un cadru mai usor, construit din carbon. Standardul este definit de cursierele cu cadru din aluminiu si cu furca din aluminiu sau carbon, pe cand high-end-ul ofera un cadru din carbon cu o furca de carbon. Astfel, se economisesc multe sute de grame, care sunt reflectate in pretul final de achizitie.

Ce transmisie aleg pentru o bicicleta sosea? Majoritatea cursierelor moderne vor fi dotate cu cel putin doua foi si zece pinioane, insa Corratec ofera transmisia 2x11 atat pe cursierele mid-level cat si pe cele high-end. Difera doar gama de componente, cea mai ieftina fiind o idee mai grea, pe cand cea mai scumpa, mai usoara. Avantajul de a avea 22 de viteze este reprezentat de faptul ca ai o multitudine de rapoarte din care poi alege, iar astfel poti fi oricand pregatit pentru o urcare mai dura sau pentru momentele cand doresti sa pedalezi la vale sau chiar pe plat.

Ce frane se potrivesc mai bine pentru o bicicleta sosea? Desi majoritatea cursierelor vin standard cu frane de tip cleste, in ultima vreme tot mai multi producatori ataseaza cursierelor frane pe disc. Acestea au starnit mutle dezbateri la inceput, insa publicul a inceput sa le imbratiseze data fiind performanta net superioara. Greutatea pentru o bicicleta sosea este semnificativ mai mare decat in cazul franelor de tip cleste insa proportionala este si puterea de franare. In cazul cursierelor, discurile sunt mai mici decat in cazul bicicletelor de munte, preponderent fiind intalnite discurile cu un diametru de 140mm, pe cand in cazul bicicletelor de munte, standardul este de 180mm.

Care este marimea ideala a cadrului unei biciclete sosea? Aceasta este determinata de inaltimea ta, dar nu uita ca pentru o bicicleta sosea nu se aplica aceleasi reguli ca pentru bicicletele de munte. Cadrele cursierelor sunt de regula ceva mai mari, deoarece angrenajul este mai jos plasat decat la bicicletele de munte si nici anvelopele nu sunt atat de inalte. Asadar, nu te speria daca vei intalni un cadru care pare mai mare la prima vedere, acesta a fost special conceput pentru inaltimea ta. Dimensiunea rotilor este standard pentru toate cursierele pentru adulti si anume de 28 de inch.

Fii primul care beneficiaza de ofertele Click4Sport prin inscrierea la notificari!

mai tarziu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.