Chat with us, powered by LiveChat

Skiuri

Schiatul este o mare pasiune pentru multi. In general, acei oameni care nu au o problema cu frigul si vantul. Avem nevoie doar de o pereche de skiuri, zapada si o partie pentru a ne dezmorti cu un exercitiu fizic, util in anotimpul rece cand majoritatea petrecem mai mult timp in casa. Este de asemenea o activitate ce ne permite sa ne bucuram de locuri si peisaje pe care nu toti au ocazia sa le vada.

Produsele 1-90 din 133

Page
pe pagina
Crescator

Produsele 1-90 din 133

Page
pe pagina
Crescator
skiuri

Schiatul este o metoda de recreere, un sport si o modalitate de transport. In functie de nivel, schiatul poate deveni si un stil de viata.

Alegerea unei perechi de skiuri este un pas important pe care trebuie sa-l faci in buna cunostinta de cauza.

Ele sunt proiectate pentru mai multe situatii si nicio pereche nu se va corespunde perfect cu toate tipurile de partii, zapada sau competitii.

Pentru a gasi modelul potrivit stilului tau, trebuie sa te intrebi unde vei schia si ce vrei sa faci acolo. In functie de raspuns, poti tria din modele si intr-un final sa ajungi la perechea potrivita.

Sunt multi parametrii de luat in calcul, precum lungimea si greutatea modelului ales.

Skiurile mai lungi sunt mai controlabile la viteze mari dar mai greu de intors, din cauza inertiei. In principiu, lungimea skiurilor trebuie sa fie proportionala cu cat de repede vrei sa te deplasezi, cat de repede sau frecvent vrei sa intorci si desigur constitutia utilizatorului. Cei mai inalti si/sau mai grei dintre noi vor avea nevoie de schiuri mai lungi. O formula simpla este 100 cm + greutatea schiorului = lungimea schiurilor.

Greutatea schiurilor este de asemenea un factor important, modele mai grele fiind ceva mai greu de manevrat, avantajul fiind ca stau mai lipite de zapada si au recul mai mic. Schiurile de incepatori tind sa fie mai usoare din nevoia de a fi manevrate cu mai multa usurinta, similar cu schiurile de freestyle unde este nevoie de depunerea unui efort minim pentru spin-uri.

In cazul incepatorilor, o pereche de skiuri mai scurte, usoare si flexibile sunt recomandate. Sunt calitati reunite ce permit novicelui sa evite sau sa isi revina din eventualele cazaturi.

Schiatul este un sport profund, ce ajuta la dezvoltarea personala, ca majoritatea activitatilor fizice individuale. Te va ajuta sa te cunosti mai bine, sa iti cunosti si depasesti limitele si sa te auto-motivezi. Esti tu, echipamentul si muntele.