Chat with us, powered by LiveChat

Lanturi biciclete

Descopera colectia de

lanturi biciclete performante

si sigurante de lant de la Click4Sport. Acestea ajuta la conectarea sau deconectarea rapida sau reparatii.

22 produse

pe pagina
Descrescator

22 produse

pe pagina
Descrescator

Lanturi biciclete

Lantul este o componenta de baza a transmisiei. Daca in anumite cazuri mai poti continua drumul pe un singur pinion, pe o singura foaie sau cu un cablu de schimbator rupt, fara lanturi biciclete nu mai poti ajunge nicaieri, decat daca cobori. Astfel, alegerea de lanturi biciclete de calitate este o chestiune extrem de importanta si nu doar pe termen lung ca durabilitate ci ca exprienta de pedalat. Lanturile de calitate fac ca intreaga transmisie a bicicletei sa se miste mult mai bine, iar astfel sa functioneze mult mai lin.

Majoritatea categoriilor de lanturi biciclete sunt construite din otel, diferenta de greutate fiind facuta de calitatea materialului sau chiar de pinii de conectare, unii dintre acestia fiind goi pe interior, pentru a salva grame. Lanturile sunt construite specific pentru numarul de pinioane al bicicletei tale si sunt compatibile intre ele. Asadar, un lant construit pentru o acseta cu 9 pinioane, nu va functiona niciodata pe o caseta cu 11 pinioane. Totul vine din latimea lantului, iar ca regula generala poti sa retii faptul ca lanturile pentru 6 sau 7 pinioane sunt cele mai groase, pe cand cele pentru 11 sau 12 pinioane sunt cele mai inguste. Dimensiunea este data de concentratia de pinioane de pe caseta, caci spatiul dedicat acesteia a ramas acelasi, insa pinioanele sunt mult mai aproapiate unul de celalalt pe masura ce numarul lor creste. De aici si aceasta diferenta de latime.

Lantul este de asemenea una din componentele care are nevoie de cea mai mare ingrijire pentru a functiona optim si pentru a nu toci prematur foile sau pinioanele. Acesta trebuie curatat si gresat corespunzator dupa fiecare tura, fiind important acest proces pentru a-i mari durata de viata.

Trebuie retinut ca si felul in care exploatat lantul pe bicicleta este foarte important pentru durabilitata sa. Niciodata nu se pozitioneaza lantul in X. Asta inseamna ca nu vom folosi niciodata foaia mica a angrenajului cu pinionul mic al casetei. Si nici foaia mare a angrenajului cu pinionul mare al casetei. Pozitionarea sa in X nu va face altceva decat sa puna presiune mare pe pinii de conectare si de asemenea, sa uzeze prematur dintii foilor si ai pinioanelor.

In ceea ce priveste tratamentul otelului din care sunt construite zalele, acesta face din nou o diferenta de pret majora. Un tratament de calitate, face ca schimbarile de viteze sa se realizeze mai usor si mai rapid si de asemenea, ofera si o protectie coroziva excelenta.

Pe site-ul nostru vei regasi si cheite rapide pentru lant. Acestea ajuta la conectarea sau deconectarea rapida a de lanturi biciclete atat pentru curatare cat si in cazul in care acesta s-a rupt si trebuie reparat. O cheita rapida de lant este o idee buna atunci cand te afli in tura si ai un incident. Asadar, iti recomandam sa-ti achizitionezi una separat pe care sa o tii in trusa ta compacta de scule pe care o iei cu tine pe munte. Chietele rapide de lant sunt construite specific pentru numarul de dinti pentru care lantul este conceput.

Fii primul care beneficiaza de ofertele Click4Sport prin inscrierea la notificari!

mai tarziu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.