Chat with us, powered by LiveChat

Electrice

Bicicletele electrice reprezinta in acest moment varful tehnologic atins de industria de biciclete. Iti ofera sprijinul necesar atunci cand nu vrei sa pedalezi doar cu propriile-ti forte si sunt dotate cu motoare de ultima generatie.

Produsele 1-90 din 266

Page
pe pagina
Crescator

Produsele 1-90 din 266

Page
pe pagina
Crescator

Bicicletele electrice au castigat atat de mult teren si au devenit preferatele atator cumparatori, incat au depasit cu mult vanzarile de biciclete non-electrice. Iar asta se intampla deoarece sunt extrem de versatile, oferind utilizatorului posibilitatea sa faca sport in propriile sale limite.

Astfel, fiecare bicicleta electrica este dotata cu un motor care te poate sustine atat de mult cat decizi tu sau chiar deloc. Poti pedala cu motorul oprit sau poti alege prima treapta de sustinere, unde vei primi un plus de forta de 50%. Acest plus poate ajunge chiar pina la 400% in cazul unui nivel de sustinere superior.

Majoritatea bicicletelor electrice din ziua de astazi au motorizari foarte performante, multe dintre motoare ajungand deja la a 3a sau chiar a 4a generatie, iar integrarea acestora in bicicleta electrica a fost prioritatea numarul 1 a producatorilor. Asta inseamna ca in un cazul unor modele de biciclete electrice, este greu sa-ti dai seama ca acestea sunt dotate cu un motor si cu un acumulator, deoarece sunt deja foarte bine mascate.

Motorul se afla in zona pedalierului, bicicletele electrice cu motor central fiind de altfel si cele mai performante, iar acumulatorul se afla in teava de jos a triunghiului anterior al cadrului, care cel mult, este ceva mai groasa decat cea a unei biciclete obisnuite.

Ca orice alta bicicleta, si bicicletele electrice se impart in mai multe categorii si subcategorii de utilizare, majoritatea fiind imprumutate de la bicicletele non-electrice. Spre exemplu, in categoria bicicletelor electrice de munte, exista biciclete electrice hardtail (doar cu furca cu suspensie si cadru rigid), biciclete electrice full-suspension (cu suspensie si pentru cadru) si care la randul lor se impart in e-bike-uri pentru all-mountain, enduro sau chiar downhill.

Diferenta intre segmente este facuta nu doar de geometrie dar si de suspensii. Trecand mai departe, ajungem la bicicletele electrice de sosea, care sunt la baza cursiere dotate cu motor si acumulator. Iar in continuare, avem bicicletele de oras electrice, care ofera aceelasi dotari, dar cu motoare ceva mai slabe din punct de vedere al puterii (nu si al calitatii), caci se presupune ca in oras nu vei avea nevoie de aceeasi putere generata precum vei avea nevoie pe munte, unde esti nevoit sa abordezi urcari foarte dificile.

O alta diferenta se face la partea de motor, insa diferentele dintre ele sunt destul de fine si oricare dintre motoarele de calitate iti vor oferi un sir nesfarsit de distractie, indiferent de varianta pentru care te decizi.

Desigur, plecand de la toate aceste date si intelegand ca bicicletele electrice sunt niste masinarii performante, si preturile de achizitie ale acestora sunt pe masura si de regula variaza si cresc in functie de dotari, plecand de pe la 2.000 de euro si putand ajunge chiar in segmentul de 10.000 de euro.

Fii primul care beneficiaza de ofertele Click4Sport prin inscrierea la notificari!

mai tarziu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.