Chat with us, powered by LiveChat

Transmisie

Descopera gama de

transmisie biciclete de calitate

, unde vei gasi angrenaje, lanturi, manete schimbator si monobolocuri!

Produsele 1-90 din 313

pe pagina
Crescator
Page

Transmisie biciclete

Transmisia este numita acea parte a bicicletei, compusa din angrenajul pedalier, lant, pinioane, schimbatoare si manetele de schimbator. Unele biciclete cu o singura viteza vor avea in dotare o singura foaie, un singur pinion si un lant, pe cand transmisiile mai complexe, pot avea mai multe pinioane, mai multe foi si schimbatoarele care se ocupa de a muta lantul de pe un pinion pe altul sau de pe o foaie pe alta. Din categoria de transmisie biciclete fac parte si butucii cu viteze integrate. Transmisiile pot fi pe lant, cele mai uzuale dar si pe curea sau pe cardan, foarte rare de altfel.

Transmisiile pentru bicicletele de oras au de regula o singura foaie si un singur pinion, cu unele exceptii in cazul bicicletelor de oras mai scumpe si mai dichisite. Totodata, cele de oras sunt si cele care pot utiliza un butuc cu rapoarte integrate. Bicicletele pentru copii si cele pentru adolescenti pot fi de asemenea prevazute cu acest gen de transmisie biciclete, fiind mult mai usor de explotat dar si de intretinut. Bicicletele de sosea, cursierele si cele pentru munte, folosesc mai multe rapoarte ale transmisiei din simplul motiv ca au nevoie de acestea. Imagineaza-ti in cate locuri poti ajunge cu o bicicleta de munte, iar asta se intampla datorita transmisiei. Aceasta iti ofera numeroase rapoarte din care poti alege, astfel incat sa-ti usurezi efortul de a pedala. La Click4Sport gasesti transmisie biciclete cu mai multe rapoarte. Acestea au deschis calea catre catararile interminabile pe munte contribuind cu succes la parcurgerea unor trasee spectaculoase. Trebuie sa stii ca aceste transmisii folosesc mai multe componente, prin urmare au nevoie de mai multa intretinere si desigur, pot aparea si probleme.

Pe site-ul nostru poti gasi diverse accesorii pentru categoria de transmisie biciclete, de la angrenaje la foi, suruburi pentru acestea si chiar cheite rapide de lant. Apropo de cheita rapida de lant, stii cum iti poate fi de folos? In cazul bicicletelor de munte, al caror lant poate ceda dupa mai multe mii de kilometri sau dupa ce te alegi cu o creanga infipta-n transmisie, acestea te pot lasa in drum. Fara lant este clar ca nu mai poti pedala mai departe. Insa cheita de lant este cea care te scoate din necaz. Cu ajutorul unei prese de lant poti inlatura rapid zaua afectata si care poate fi inlocuita extrem de facil cu o cheita rapida de lant. Costul acesteia este mic si te poate salva din situatii neprevazute. Tine cont ca fiecare cheita de lant este compatibila cu numarul de pinioane pentru care a fost construit lantul (7, 8, 9, 10, 11 sau 12). Totodata, aceasta se poate dovedi extrem de utila si pentru cei care-si ingijesc singuri bicicletele. Daca doresti sa demontezi rapid lantul de pe bicicleta, iar pe acesta se afla deja o cheita de lant, operatiunea este joaca de copii. Iti trebuie doar un cleste special cu care demontezi rapid aceasta cheita.