Angrenaje

In categoria noastra de

angrenaje biciclete de calitate

vei gasi la foi de amgrenaj, suruburi, brate si pana la alte tipri de accesorii.
Incarca...

Angrenaje biciclete

Angrenajele sunt formate din bratele pedaliere impreuna cu foile instalate pe acestea. Bratele pedalierului pot fi de diverse lungimi, spre exemplu de 165, 170 sau 175mm, iar materialele din care sunt construite, aluminiu sau carbon. Cele din aluminiu sunt variantele mai ieftine, pe cand cele din carbon, variantele mai scumpe. In cazuri exceptionale, pentru produsele extrem de ieftine, putem intalni si brate din otel. Acestea sunt insa foarte grele comparate cu cele din aluminiu sau carbon si adauga greutate inutila bicicletei. Avem angrenaje biciclete din aluminiu ce au cel mai bun raport performanta/greutate/pret, reprezentand un compromis ideal intre cei trei factori.

Pe bratele pedaliere, definind astfel angrenajul, se afla foile. Foile lucreaza impreuna cu pinioanele pentru a-ti oferi raportul ideal atunci cand pedalezi la deal, pe plat sau chiar la vale. In functie de tipul si modelul angrenajului, acestea pot avea una, doua sau chiar trei foi. Cu cat ai la dispozitie mai multe foi, cu atat ai mai multe rapoarte din care poti alege. Insa atunci cand cumperi un angrenaj nou, trebuie sa verifici cate foi are cel vechi. Daca cel vechi are 3 foi si tu doresti sa achizitionezi unul mai usor, cu doua foi, trebuie sa tii cont ca va fi necesar sa inlocuiesti si schimbatorul de foi, cel initial fiind gandit pentru trei foi. Odata cu schimbatorul se inlocuieste si maneta de schimbator, asadar investitia poate deveni costisitoare daca odata cu noul angrenaj vrei sa schimbi si numarul de foi. O varianta care nu presupune un cost aditional este cand treci la o singura foaie, deoarece in acest caz, schimbatorul de foi pur si simplu dispare din peisaj si odata cu el si maneta de schimbator.

Modelele de angrenaje biciclete cu o singura foaie, precum cele pe care le poti gasi pe site-ul nostru, au o constructie speciala care ajuta lantul sa nu sara de pe dinti. Schimbatorul de foi actioneaza si ca o bariera pentru lant, astfel incat el sa ramana in permanenta pe loc. Multe socuri sau denivelari pot muta pozitia lantului de pe foaie in mod involuntar, asadar un sistem de preventie este schimbatorul de foi sau asa-numitul chain guide (ghidaj de lant). Unele foi ale angrenajelor 1x sunt atat de bine concepute, incat pot mentine lantul pe foaie chiar si atunci cand treci peste obstacole foarte mari. Acestea nu doar ca au dintii mai inalti, dar acestia au si o forma specifica.

Atunci cand alegi un angrenaj pentru bicicleta ta, trebuie sa te asiguri ca acesta este compatibil cu numarul de dinti ai transmisiei. Astfel, vom alege angrenaje biciclete pentru 9, 10, 11 sau 12 viteze, de regula aceasta specificatie fiind precizata in fisa produsului. Foile de calitate ale bratelor pedaliere sunt special concepute pentru a oferi un numar mare de kilometri in ceea ce priveste exploatarea, fiind astfel mult mai durabile in timp. Regula care se aplica asupra costului de achizitie este aceeasi ca in cazul tuturor pieselor pentru biciclete: un pret mai mare inseamna o greutate mai mica si o durabilitate crescuta in timp.